Wie ben ik

IMG_0272Hallo,
Mijn naam is Mark de Hart. Ik vind het heel bijzonder om mensen verlichting te kunnen bieden bij hun problemen, of ondersteuning bij hun herstel. Waardoor zij weer helemaal in balans kunnen komen.
Naast mijn werkzaamheden als shiatsutherapeut werk ik al jaren met veel plezier als woonbegeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Ik kan hen op verschillende manieren helpen en verzorgen, maar hun beperking is vastgesteld, die blijft. Na enige tijd begon ik de mogelijkheid te missen om geestelijke of lichamelijke klachten te verhelpen.

Waarom shiatsu?
Ik heb zelf enige ervaring op gedaan met andere vormen van geneeswijzen, en ik heb daar positieve ervaringen mee. Ze werken ontspannend voor het lichaam, maar ook voor de geest. De mooiste therapie die ik had ondergaan vond ik shiatsu, vanwege de aandacht voor de cliënt. De benadering en de behandeling is geheel gericht op het in balans brengen van het lichaam. In 2012 ben ik daarom begonnen aan de opleiding tot shiatsumasseur. Na het behalen van dat diploma heb ik aansluitend de therapeutenopleiding gevolgd. In 2015 heb ik mijn diploma als therapeut gehaald.

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) ofwel Traditional Chinese Medicine (TCM) biedt zoveel mooie mogelijkheden tot herstel van lichamelijke, maar ook geestelijke klachten. Het mooie van TCG is dat je leert voelen, luisteren en kijken naar het lichaam of de persoon als geheel, het is dus een holistische benadering.

De techniek die wordt gebruikt met shiatsu zorgt voor lichamelijke ontspanning en tijdens de ontspanning kan het lichaam zelf op zoek gaan naar balans of herstel.

Vervolgopleiding: Westerse Medische Basiskunde
Ik ben nu bezig met de opleiding Westerse Medische Basiskunde. Hierin leer ik de anatomie, fysiologie en pathologie volgens de westerse visie. Ik vind het heel interessant om nog meer te leren over het menselijk lichaam. Zowel de Westerse als de Oosterse methode biedt mogelijkheden om de balans in lichaam en geest weer te herstellen.

Samen met de cliënt
Gedurende de opleiding heb ik al vele mensen mogen masseren. Als masseur, maar ook als therapeut in opleiding. Tijdens de shiatsutherapie ga ik samen met de cliënt op onderzoek. Ik ga in gesprek en stel vragen, maar zal ook het lichaam moeten voelen om een diagnose te kunnen stellen. Al deze methodieken worden ingezet en altijd in samenspraak met de cliënt.